Z

Studenten woorden die beginnen met de letter: Z

Zuur

Neen, hiermee bedoelen we uiteraard niet de smaak van de melk uit dat melkpak dat je al drie maanden achterin je koelkast hebt staan. We hebben het hier over een synoniem van 'vervelend'. Wanneer er iets oprecht vervelends gebeurd dan is dat ''zuur''. Easy voorbeeldje: ''Gast, echt zuur dat je het lustrum moet missen, er is gratis fust man!''

Zwaardlied

Een lied geschreven door dichter Jan gouverneur. Is in gebruik bij Vindicat in Groningen. Het lied wordt samen met het Io Vivat gezongen op officiële gelegenheden wanneer de Senaat binnentreedt.

Zooi-Jasje

Oud colbertje wat kan sneuvelen bij het brassen / zooien. Is vaak verstevigd met van alles en nog wat om langer mee te gaan. Kijk niet gek op wanneer een jasje aan de binnenkant uit fietsbanden bestaat.

Zoemen

Het maken van een zoemend geluid. Wordt regelmatig door feuten gedaan wanneer er externen in de buurt zijn en studentikoze liederen ongepast zijn.

Zaak

De zaak, een bijnaam voor diverse Sociëteiten in Nederland. "Ga je nog naar de zaak vanavond?". Bijvoorbeeld Sociëteit Phoenix van het DSC.