S

Studenten woorden die beginnen met de letter: S

Spoorknor

Knor die dagelijks van heinde en verre komt enkel om colleges te volgen. Gaat direct na afloop van het college (er valt immers geen seconde te verliezen) weer met de trein naar huis om daar in een gedateerde tienerkamer verder te studeren.

Stratum

Afkorting van Stratumseind (wat niemand gebruikt), Neerlandsch langste stapstraat waar menig student op donderdagavond de nodige hoeveelheid alcohol naar binnen werkt. Tevens een van de 7 stadsdelen van Eindhoven.

Sproeten

Haags-studentenvertier waarbij de verliezers de kinnen op tafel plaatsen en de winnaar met een plankje op de door hem in het midden van de tafel gedraaide drol slaat.

Sartoriuschje

Een Sartoriuschje doen. Door de stress van het tentamen van de volgende ochtend helemaal terminaal gaan, meestal gevolgd door een barfje.

Swag

Populair woord onder jongeren die denken dat het zoiets als stoer of cool betekend. Is eigenlijk een afkorting voor Secretly We Are Gay en wordt gebruikt wanneer homoseksuele jongeren het over daten hebben.

sch

achtervoegsel bij woorden eindigend op een "s", zoals "sjaarsch", "pilsch" of "heerschen". Deze oud-Nederlandse schrijfwijze wordt binnen sommige studentenkringen als toppunt van studentikositeit (want ouderwets, dus degelijk en duidend op anciënniteit) ervaren.

Semester

Een half jaar, oftewel 6 maanden. Een studiejaar bestaat uit twee semesters, veel vakken duren een semester.

Scriptiebunker

Voor buitenstaanders lijkt het een bureau waar een bom aan boeken en papierwerk op ontploft is, maar voor de eigenaar van de scriptiebunker is het perfect georganiseerde chaos die alleen nog maar op papier gezet hoeft te worden.

Spieken

Een pizza halen bij de Spiekeria, een pizza toko in de Pieterskerk-Choorsteeg te Leiden. De pizza's zijn nat en ranzig, maar wel snel gemaakt en goedkoop.

Spiegelen

Voor degene die keren te makkelijk vinden. Bij spiegelen draai je de gehele inrichting van een kamer (van die lastige huisgenoot) 180 graden.