R

Studenten woorden die beginnen met de letter: R

Roeloffen

Als er in een kamer de liefde wordt bedreven en jij als buitenstaander (dus niet betrokken bij de geslachtsgemeenschap) in dezelfde ruimte aanwezig bent en op dat moment alles hoort/ziet wat er gebeurt. (meer…)

Reproshop

Winkel waar boeken gekocht kunnen worden en verslagen / scripties kunnen worden uitgeprint en ingebonden. Beschikt vaak over printers voor het printen van groot formaten. "Even naar de reproshop gaan" gaan is er vaak niet bij tijdens de tentamenperiode, menig student staat hier uren in de rij om net als alle andere studenten alles last minute uit te printen.

RC-recht

Een recht wat een oudste bewoner van een studentenhuis heeft. Hij/Zij heeft de Remote Control (afstandsbediening) tot de beschikking en mag bepalen wat er op televisie gekeken wordt.

Raketje

Een drankje bestaande uit Bacardi razz, fanta en Flugel. Smaakt en ziet eruit als het ijsje met dezelfde naam.

Regelen

Een hertje of gast versieren. Wat er precies met regelen bedoeld wordt verschilt per stad. Sommigen vinden dat als je zegt dat je gister iemand geregeld hebt - terwijl je die alleen hebt gezoend - je dan schraal bent. Maar regelen kan voor anderen zowel ketsen, checken als snavelen zijn; maar als je iemand aanduwt, heb je die zeker geregeld.