P

Studenten woorden die beginnen met de letter: P

Pikkentik

3 mannen die (in beschonken toestand) elkaar met hun edele delen aanraken. Dit om aan te geven hoe sterk hun vriendschap is. Louter met 3 mannen, want met 2 is het gay.

Paardenkut

Mix van Spa rood en Apfelkorn, een drankje met de charmante naam Paardenkut. Wordt vaak gedronken door de ufjes (U.V.S.V)

Praeses

Hij/Zij die stijl vertoont in zijn stoffelijke en zedelijke verzorging, keurig in kleding, woord en gebaar, die tucht verkrijgt, niet met geweld. doch met de vormen van zijn innerlijk en uiterlijk prestige.

Preuts

Het zijn er niet veel, maar ze bestaan, studenten die preuts zijn. Oftewel studenten die moeilijk doen over seks / seksualiteit, vaak doordat ze zich schamen of weinig ervaring hebben.

Pistruc

Zeggen dat je even naar de wc gaat met als doel aan de situatie te ontkomen zonder afscheid te hoeven nemen. Bijvoorbeeld zodat je naar een leuker feestje kan, of eindelijk van die opdringerige jongen af bent.

PreLa

De pre-relatie periode. Je bent meer voor elkaar dan een scharrel, maar het is nog geen relatie. Alhoewel er nog met anderen gevoost mag worden, zal dit door de ander niet op prijs gesteld worden en zet je er veel mee op het spel.

Ploert

Het lelijkste meisje van de jaarclub die dit probeert te compenseren door veel bier te drinken en die door middel van hard gegil al de aandacht naar haar toe trekt. Is vaak dik.

Prefab

Iemand die al veel weet van het verenigingsleven zoals de mores, doordat een kennis (vriend/broer/zus/etc.) al lid is.

Pedel

De pedel wordt door het bestuur uitgekozen en kondigt tijdens ceremoniële activiteiten het bestuur met naam en credo aan, waarna het bestuur binnen komt en vaak het io vivat wordt gezongen. (meer…)

Palen

Wageningen: Het turven van glas wat kapot wordt gegooid. Delft: Mensen laten opdraaien voor de rekening wanneer zij niet betrokken waren bij de desbetreffende activiteit, wordt ook weleens gezien als een terechte straf van een persoon omdat deze niet is op komen dagen om te zuipen