M

Studenten woorden die beginnen met de letter: M

Meuk

Grote hoeveelheid rotzooi, viezigheid of etensresten. Vaak te vinden in de keuken of het doucheputje van menig studentenhuis. (meer…)

Môge

Ook wel geschreven als Moguh. Wordt gebruikt in plaats van proost in Wageningen, Leiden, Delft en Den Haag. Ontstaansgeschiedenis varieert per stad. In Delft wenst men dat de volgende ochtend - ondanks de drank - fris zal zijn: een goede morgen of afgekort: moguh. In Den Haag en overige steden zou het ontstaan zijn door het groeten van arbeiders die naar hun werk gaan tijdens het borrelen.

Meter bier

Een meter bier bestaat vaak uit 13, soms 11, glazen bier. Kan vaak met korting gekocht worden. Hoeveel bier er in een meter gaat is voer voor vele discussies aangezien het afhangt van het gebruikte bierglas.

Mensa

Latijn voor tafel. Een eetgelegenheid voor studenten, vaak onderdeel van een universiteit of vereniging. Vaak zelfbediening, maar tegenwoordig is een mensa steeds vaker een volwaardig restaurant waar je wel tegen studentenprijzen kan eten.

Matras

Bijnaam van mannelijke studenten voor hun vriendin. Soms ook voor meisjes die met veel mannen het bed delen.

Mores

De ongeschreven regels volgens welke iedere student zich hoort te gedragen binnen de sociëteit. Het enkelvoud van mores is mos. Overtredingen hebben water, het atten van koffiemelk of het over de bar gooien tot gevolg. (meer…)