L

Studenten woorden die beginnen met de letter: L

LichtIn

De gezamenlijke introductieweek van de TU Eindhoven, Fontys Hogescholen en de Design Academy. Portmanteau van de woorden 'licht' (verwijzend naar de lichtstad, bijnaam van Eindhoven), 'in(troductie)' en 'lichting'. LichtIn is met 6500 deelnemers in 2013 de grootste intro van Nederland, hoewel de Groningse KEI-week nog altijd beweert de grootste te zijn met iets meer dan 5000 studenten.

Lustrum

Een lustrum is een feest wat om de 5 jaar wordt gehouden, vaak ter ere van de verjaardag van de vereniging.

Lullepot

Een lullepot is een ter plekke verzonnen verhaal wat dient ter entertainment van de luisteraars. Vaak krijgt de spreker een onderwerp te horen van het publiek waarna hij hier enkele minuten over moet praten. Het geven van een goede lullepot is niet voor iedereen weggelegd.

Limboland

Bijnaam voor Limburg. Wordt vooral door studenten aan de hogere hotelschool in Den Haag gebruikt om de hotelschool in Maastricht aan te duiden.

Lijst

Op lijsten worden de gemeenschappelijke kosten (denk aan schoonmaakspullen, maar bijvoorbeeld ook bier) bijgehouden die in een studentenhuis worden gemaakt.

Leidingbier

De laatste biertjes die nog uit de tap komen wanneer de leidingen aan het einde van de avond worden schoongespoeld met water. Dit leidingbier wordt vaak gratis weggegeven.