H

Studenten woorden die beginnen met de letter: H

HO

Afkorting die staat voor Hoofdelijk omgeslagen, term voor de wijze waarop een bier- of huisrekening wordt verdeeld: het bedrag wordt verdeeld over alle genoten.

Hoogleraar

Docent en vaak ook onderzoeker aan een universiteit. Is verantwoordelijk voor het onderwijs en de ontwikkeling van de wetenschap binnen zijn wetenschapsgebied. (meer…)

HBYOLO

Ander woord voor het HBO waar alles yolo is en enkel scholieren op school zitten. HBYOLO'ers zijn immers geen studenten.

Hufkostuum

Het outfit wat wordt aangetrokken wanneer er een avondje stevig gezopen gaat worden. Wordt nooit schoongemaakt en ziet er ook zo uit / ruikt er ook naar.

HO

Afkorting die staat voor Huis Oudste, de oudste bewoner van een studentenhuis. Deze persoon heeft vaak speciale privileges.

Hulk

Een drankje waarvan je heel snel dronken kan worden. Bestaat voor het grootste deel uit jenever met een klein beetje 7-up en een scheutje pepermunt likeur.

Hout koppen

Op de sociëteit blijven totdat deze sluit. Niet altijd omdat de student nog langer wil blijven, maar vaker doordat hij te moe is om nog naar huis te gaan en half ligt te slapen op de bar.

Hospita

Een hospita is een vrouw (mannelijke vorm hospes) die een deel van haar woonruimte verhuurt aan studenten. Komt vaak voor uit financiële nood van de verhuurder en een tekort aan studentenkamers. Kan voor vervelende situaties zorgen aangezien het leven van de arbeider en student nogal eens verschillen.

Honk

Het honk is een veelgebruikte term die gebruikt wordt om te beschrijven hoe ver je met iemand bent gegaan. Eerste honk: zoenen, Tweede honk: handwerk, Derde honk: mondwerk, Vierde honk: geslachtsgemeenschap

Homerun slaan

Naar bed gaan met iemand die je op dezelfde avond heb leren kennen. Oftewel, in een keer het laatste honk bereiken.