E

Studenten woorden die beginnen met de letter: E

Epibreren

Spreken, handelen en jezelf presenteren alsof je vreselijk druk bent met belangrijke dingen, terwijl je de hele dag geen zak uitvoert.

Epic

Een populair woord onder studenten wat zoveel betekent als 'gaaf' of 'vet'. Populair geworden door het computerspel World of Warcraft waarin Epic het allerhoogste niveau is wat een speler kan bereiken.

Extraneus

Een student die geen colleges mag volgen of ondersteuning krijgt, maar wel examens mag afleggen. Een extraneus betaald minder collegegeld en wordt dan ook vaak aangevraagd voor extreem trage studenten die nog maar een paar vakken moeten afronden.

Engelentiet

Een cocktail van diverse dranken. Wat er precies ingaat weet niemand en verschilt per keer, het is dan ook altijd weer afwachten wat je krijgt.

Engelenbak

Het oudste en grootste studentenhuis in Delft, gelegen aan de Oude Delft.. Er wonen 28 studenten die lid zijn van Virgiel of het Delftsch studenten Corps.

EL CID

De EL CID week is de introductieweek voor Leidse studenten. Tijdens deze week leren studenten Leiden, de universiteit / HBO, studiegenoten en het studentenleven kennen.

Eindbaas

Een vaak dik en groot (maar altijd onaantrekkelijk) meisje dat aan het eind van de avond nog overblijft omdat niemand haar heeft willen regelen.

Ex-lid

Onderscheidt zich van "oud-lid". De reden van het krijgen van deze status verschilt per vereniging. BIj de een kan het inhouden dat het lid zich niet heeft aangemeld voor een oud-ledenvereniging, bij de ander kan het betekenen dat een lid geroyeerd is.