D

Studenten woorden die beginnen met de letter: D

Delegeren

Anderen (lees: sjaars) dingen voor je laten doen. "Sjaarsmans, ga eens kijken hoe duur het bier hier is!"

Drolalarm

Spel tussen huisgenoten. Iemand verstopt een drol in de kamer van een van zijn huisgenoten en loopt vervolgens de gemeenschappelijke ruimte binnen en roept "Drolalarm!", waarna iedereen op onderzoek moet gaan in zijn kamer.

Dood vogeltje

Als gevolg van overmatig drankgebruik, bijvoorbeeld een broodje kebab en het niet poetsen van de tanden de volgende ochtend wakker worden met een 'dood vogeltje' in je mond. Een zeer  ranzige drap die zich voornamelijk op de tong bevind.

DiDo

Een student die slecht dinsdag, woensdag en donderdag op zijn studentenkamer is. Vrijdag vertrekt hij weer naar thuisthuis waarna hij in de loop van maandag weer terug is.

Dictaat

Een verzameling van de collegestof, vaak gemaakt door de docent en bestaande uit aantekeningen, voorbeeld opgaven en achtergrond informatie. (meer…)

Dispuut

Een verband binnen een studentenvereniging. Een dispuut bestaat uit leden die in verschillende jaargangen lid zijn geworden. Kan zowel gemengd als ongemengd zijn.

Dies Natalis

De verjaardag van een vereniging of universiteit. Tijdens deze gelegenheid worden vaak eredoctoraten verleend. Dies spreek je uit als diejes.