F

Studenten woorden die beginnen met de letter: F

Flessen

Door middel van afkijken, liegen, bedriegen en/of jatten je studie halen. Afgeleid van flessentrekkerij wat zoiets als oplichting betekent.

Faculteitsraad

De faculteitsraad bestaat voor de helft uit niet-wetenschappelijk personeel en studenten en voor het andere deel uit het faculteitsbestuur. Bestuurt de faculteit.

Fluitje

Een smal en hoog bierglas met een inhoud van 20cl. Wordt ook wel buisje of pijpje genoemd.

Fleurrondes

Kennismakingsrondes waarbij de eerstejaars kennis maken met de diverse disputen van de vereniging.

Fleurkanon

Een dispuutslid dat populaire eerstejaars lid probeert te maken van zijn of haar dispuut door de sjaars bij andere disputen weg te stelen.

Feut

Een feut is iemand die lid probeert te worden bij een studentenvereniging maar dit nog niet is. Wordt ook wel geschreven als foet, pheut of phoet. Andere benamingen zijn aspirant, noviet en nuldejaars.

Flunken

Een onvoldoende halen. "Ik ga naar de zaak vanavond, want dat tentamen van morgen ga ik toch flunken".

Fust

Vat met daarin de gouden rakkers. Wordt veelvuldig bij de kleinere verenigingen gebruikt, even aansluiten op de tapinstallatie en tappen maar. Voornamelijk worden fusten van 50 Liter gebruikt, maar tegen een fust van 5, 10 of 20 Liter speciaal bier zal geen enkele student nee zeggen. Het succes van een feest wordt vaak afgemeten aan de hoeveelheid fusten wat er doorheen is gegaan.

Fietsenmaker

Bijnaam voor een student aan de TU Delft of TU Eindhoven. Gaat hier met name om werktuigbouwkundigen, de 'fietsenmaakster' bestaat niet, aangezien er geen vrouwen wtb studeren.